Om oss

Smarta Kartan Sjuhärad är en plattform som ska göra det lättare att hitta och ta del av delningsinitiativ i Sjuhärad. Smarta Kartan synliggör nuvarande verksamheter och nätverk som finns i Sjuhärad och som är på gång och uppmuntrar till gemenskap, nya möten och tillgång framför ägande. På Smarta Kartan Sjuhärad listas ställen där du kan hyra, byta, låna, ge och få. På kartan finns bland annat cykelkök, bytesgrupper, öppna kontor, låneställen och digitala plattformar.

Innehållet till Smarta Kartan Sjuhärad har tagits fram genom öppna träffar med Sjuhäradsborna i Svenljunga, Tranemo, Mark, Herrljunga, Vårgårda, Bollebygd, Ulricehamn och Borås, genom så kallade Map Jams. 

Smarta Kartan har skapats med hjälp av förstudiemedel av Boråsregionen. Hållbar Landsbygd Sjuhärad har hållit i trådarna tillsammans med lokala initiativtagare.

Smarta Kartan Sjuhärads kartläggargrupp är ansvarig för innehållet på sidan och kartan uppdateras löpande. Kartläggarna kommer att fortsätta kartlägga och publicera alla smarta delningsinitiativ i Sjuhärad.

Det mesta arbetet görs ideellt, därför läser och svarar vi på mail en gång per månad.

Smarta Kartan började i Göteborg

Plattformen som Smarta Kartan Sjuhärad, Smarta Kartan Malmö och smartakartan.se bygger på skapades 2016 inom ett idéburet offentligt partnerskap mellan den ideella föreningen Kollaborativ Ekonomi Göteborg och förvaltningen Göteborgs Stads enhet för Konsument- och Medborgarservice, som också samäger plattformen tillsammans. Smarta Kartan har delvis finansierats genom det nationella programmet Sharing Cities Sweden som en del av det strategiska innovationsprogrammet Viable Cities.

Vill du bygga en egen karta?

Smarta Kartans plattform är Open Source som white label och vem som helst får installera den (under eget varumärke) och utveckla den vidare till vad som helst. Vill du utveckla en Smarta Karta för din ort eller använda plattformen till något annat projekt så kontakta Göteborgs Stad och föreningen Kollaborativ Ekonomi Göteborg.

Öppen källkod och användarlicenser

Smarta Kartans generella licens är Creatice Commons Erkännande 4.0 Internationell om inte annat anges.

Kartfunktionen på plattformen är utvecklad av OpenStreetMap® Foundation under licensen ODbL.

Validera och stäng kartfönster